Ara

Okulumuz 8.sınıf öğrencileri ile mesleki rehberlik ve kariyer planlama etkinlikleri kapsamında Canik Fen Lisesi, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi, Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Borsa İstanbul Anadolu Lisesini ziyaret ederek bu okullar hakkında bilgi aldık.Bizleri okullarında ağırlayan kıymetli okul yöneticilerimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Okulumuz öğretmenleri Elif Aybüke AKKAYA ve Mihriban YILDIRIM'ın hazırlayıp sunduğu öğretmenler günü programız öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile coşkuyla kutlandı.Ayrıca Müzik öğretmenimiz Funda YAVUZ'un şefliğinde okul koromuz ilçe programında birbirinden güzel eserleri seslendirerek programa renk kattılar.

Öğretmenler günü vesilesiyle tüm öğretmenlerimiz okulumuzun organize ettiği akşam yemeğinde buluştu.Bu programa 2023 yılı içerisinde il içi yer değişikliği ve yöneticilik görevlendirilmesi nedeniyle okulumuzdan ayrılan Musa KOCAKAYA, Adnan AKGÜN ve Orhan BAŞ adlı öğretmenlerimizde davet edilerek okulumuza ve öğrencilerimize verdikleri emeklerden dolayı  okul müdürümüz Sunay AKHİSARLI tarafından kendilerine teşekür plaketi taktim edildi.

Başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılında cumhuriyetimizi kuran ve bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Kas

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz Kızılay Kulübü farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi.

Kulüp rehber öğretmeni Enes ÇALIŞKAN ve kulüp üyeleri öğrencilerimiz Kızılay'ın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında okulumuz öğrencilerine bilgi verdiler.

Kas

İçinde yaşadığımız dünyada her geçen gün doğal afetlerin sayısı ve etkileri artmaktadır.Bu afetler sonucunda binlerce insan yaralanmakta hatta hayatını kaybetmektedir.

Ayrıca bu afetler sonucunda insan, ülke ve toplumlar sosyal ve ekonomik olarakda yıkım yaşamaktadırlar.Bu afetlerin bir bölümünü engellemek malesef mümkün değildir.Ancak daha önceden alınacak bazı tedbirler, bazı doğal afetleri önlemekte bazılarının etkilerini ise en aza indirmektedir.Bu doğrultuda okulumuz Afete Hazırlık Kulübü olarak öğrencilerimizle afet bilinci oluşturmak amacıyla farkındalık çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Kas

Demokrasiye, özgürlüğe ve bağımsızlığa  olan inancıyla bilinen Türk Milleti bir kez daha tüm dünyaya bu özelliklerini gösterdiği 15 Temmuz Destanı'nın kahraman şehitleri ve gazileri okulumuzda düzenlenen programla yad edildi.

Vatanımızı hain darbecilerin elinden kurtaran aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor; kahraman gazilerimize saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz.

Ülkemizin ve tüm halkımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlu olsun.

Ekm

Okulumuzda 2023-2024 eğitim öğretim yılının başında tüm sınıf seviyelerinde hazırbulunuşluk sınavı yapıldı.

Ekm

6.ve 7.sınıf ğrencilerimiz TÜYAP Karadeniz 8.Kitap Fuarına katıldı. Okulumuzdan 4 öğretmen ve 55 öğrenci ile katılmış olduğumuz etkinlikte öğrencilerimiz kitap ve yazarlarla buluştu.

Ekm

Mevlid-i Nebi Haftası okulumuzda coşkuyla kutlandı.Değerler Kulübü öğretmenlerimiz Çiğdem KAPKARA ve Hüseyin PINAR rehberliğinde okulumuz öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerimler okundu. Şiir ve ilahi dinletisi gerçekleştirildi.

Ekm

2023-2024 Eğitim öğretim yılı 11 Eylül 2023 tarihinde ilk ders zilinin çalması ile başladı.Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için sağlıklı, huzurlu, başarılı bir yıl olmasını diliyoruz.

Eyl

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Tem

2023 Liselere Giriş Sınavı tercih sonuçları açıklandı. 2022 2023 eğitim öğretim yılı sonunda okulumuzdan mezun olan 36 öğrencimizinden 25' i sınava girmiş, 11 öğrencimiz ise direk yerel yerleştirme ile liselere yerleşmeyi tercih etmiştir.

Mezun olan 36  öğrencimizden 4 'ü fen liselerine, 7' si Fen ve Sosyal Proje AİHL, 3 'ü õzel yetenek sınavı ile öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına, 9' ögrenci Ayvacık Anadolu Lisesine, 3 ögrenci Mahmut Gökmen Anadolu İmam Hatip Lisesine, 10 õgrenci ise Ayvacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yerlesmeye hak kazandılar. Õğrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatlarında basarılar diliyoruz.

May

Sakarya'da gerçekleştirilen okul sporları kano müsabakasında küçük kızlar kategorisinde öğrencimiz Şeyma SARIOĞLU Türküye birincisi, Küçük erkekler kategorisinde Harun ÖZYAZICI Türkiye üçüncüsü olarak okulumuza ve ilçemize gurur yaşatmıştır. Bu büyük başarı için kendilirini, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

May

Okulumuzda öğrencilerimizin yeteneklerinin keşfedilmesine yardımcı olan akademik, sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklere yer verilmeye devam ediyor. Bu bağlamda mayıs ayı içerisinde Türkçe öğretmenimiz Musa KOCAKAYA kordinetörlüğünde “Türkçe Bilgi Yarışması” ve “40 Şair, 40  Şiir”  etkinliği düzenlendi. Bu güzel etkinliklerde öğrencilerimiz öğrenirken eğlenme eğlenirken öğrenme fırsatı buldular

May

Öğrencimiz Tuğra YAZAR ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenimiz Sibel MARAL TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri yarışmasında iyilik evi projesi ile  bölge finaline kalarak ilçemizi finalde temsil etmeye hak kazandı.İlçe olarak tek proje ile katıldığımız yarışmada kendilerine başarılar diliyoruz.