May

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kariyer ve Meslek Danışmanlığı Seminer Programı" kapsamında okulumuzda öğrencilerimize yönelik heyecan verici bir etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinlik, öğrencilerimizin gelecekteki meslek seçimlerine ışık tutmayı ve kariyer planlamalarına destek olmayı hedefledi.

May

Okulumuz, öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmak ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Uzman Psikolojik Danışman Sibel Maral önderliğinde gerçekleştirilen "Dikkat ve Odaklanma Semineri" büyük ilgi gördü.

May

Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu, LGS öğrencilerine destek olmak amacıyla cumartesi günleri özel bir kamp düzenliyor. "Hedef LGS 2024 Projesi" kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik, öğrencilerin sınav heyecanını yenmelerine ve başarılarını artırmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Nis

Bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş yıldönümünde, bu özel günü bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, şükranla anıyor,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın  dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz.

Nis

Tüm İslam Alemminin Ramazan Bayramı kutlu olsun.

Nis

Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu, 8. sınıf öğrencilerinin sınav kaygısıyla baş etme becerilerini geliştirmeye yönelik önemli bir adım attı. HEDEF LGS 2024 Projesi kapsamında Okul psikolojik danışmanı Sibel Maral tarafından düzenlenen "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları: LGS 8. Sınıf Öğrencileri İçin Öneriler" konulu seminer, 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirildi.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle okulumuz tarafından 18 Mart 2024 tarihinde saat 10:00'da Ayvacık Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamımız sayın Muhammed Raşit AKTAY, Belediye Başkan Vekilimiz sayın Onur BELUR, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın İsmail YİĞİT ve ilçe protokülü katıldı. Yoğun ilgi gösterilen program katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Başta Çanakkale şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere vatanımız ve muddesatımız uğruna canını veren tüm şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, programda emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyoruz.

Saygı, Rahmet ve Minnetle

Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY, tarihi boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadele ruhunu, fedakarlığını ve cesaretini en özel şekilde dizelere dökerek Milli Marşımızla ölümsüzleştirmiştir.

Yüce Türk Milletinin, Kahraman ordumuzun  hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğini duyuran, gerektiğinde milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağının da sembolü olmuştur.

Mrt

O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.

Bakara 185

Ock

2023-2024 Eğitim öğretim yılı 1.dönemi 19 Ocak 2029 tarihinde sona erdi.Karnelerini alan öğrencilerimiz taile coşkuyla girdiler.Yoğun bir dönemin sonunda tatile giren öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı dönem sonu etkinlikleri ve yüz yüze 100 çocuk oyunu faaliyetleri kapsamında okulumuz öğrencileri doyasıya yarıştılar.Birbirinden eğlenceli bir çok oyunda öğrencilerimiz karşı karşıya geldiler. Eğitim öğretim döneminin son haftasını dolu dolu geçiren yavrularımızdan dereceye girenler madalyalarla ödüllendirildiler.

Ock

Okumadan  geçen bir gün,yitirilmiş bir gündür."anlayışıyla çıktık yola. Altı kitaptan oluşan etkinliğimizde her kitap bitiminde Türkçe öğretmeniz ve  öğrencilerimizle mütalaa edip kitabımızı yorumluyoruz. OKUSAM projesi kapsamında 5.sınıflarımızla ilk kitabımızı okuduk. Kasım ayının kitabı yüreklere dokunan Sadako idi.

Ara

Okulumuz 8.sınıf öğrencileri ile mesleki rehberlik ve kariyer planlama etkinlikleri kapsamında Canik Fen Lisesi, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi, Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Borsa İstanbul Anadolu Lisesini ziyaret ederek bu okullar hakkında bilgi aldık.Bizleri okullarında ağırlayan kıymetli okul yöneticilerimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Okulumuz öğretmenleri Elif Aybüke AKKAYA ve Mihriban YILDIRIM'ın hazırlayıp sunduğu öğretmenler günü programız öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile coşkuyla kutlandı.Ayrıca Müzik öğretmenimiz Funda YAVUZ'un şefliğinde okul koromuz ilçe programında birbirinden güzel eserleri seslendirerek programa renk kattılar.

Öğretmenler günü vesilesiyle tüm öğretmenlerimiz okulumuzun organize ettiği akşam yemeğinde buluştu.Bu programa 2023 yılı içerisinde il içi yer değişikliği ve yöneticilik görevlendirilmesi nedeniyle okulumuzdan ayrılan Musa KOCAKAYA, Adnan AKGÜN ve Orhan BAŞ adlı öğretmenlerimizde davet edilerek okulumuza ve öğrencilerimize verdikleri emeklerden dolayı  okul müdürümüz Sunay AKHİSARLI tarafından kendilerine teşekür plaketi taktim edildi.

Başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılında cumhuriyetimizi kuran ve bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.